Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Όχι στη μαζική κατοστροφή 2000 δεντρων


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας επανέρχεται στο σοβαρό θέμα της εκκοπής 2000 δέντρων για να περάσει ο δρόμος που θα συνδέει το αεροδρόμιο με την τουριστική περιοχή της Πάφου.
Είχαμε και πριν μερικές βδομάδες διαμαρτυρηθεί για το θέμα, υποβάλλοντας συγκεκριμένη εισήγηση για τη μετακίνηση του δρόμου μερικά μέτρα βορειότερα ώστε τα κυπαρίσσια να είναι μέρος του πεζοδρομίου ή της διαχωριστικής νησίδας, προκειμένου να σωθούν τα δέντρα.
Δυστυχώς οι εισηγήσεις μας, καθώς και πολλές φωνές αντίδρασης από όλα τα οργανωμένα σύνολα της Πάφου δεν εισακούστηκαν.
Τολμούμε να διερωτηθούμε γιατί να μη μπορεί να μετακινηθεί ο δρόμος λίγα μόνο μέτρα; Θίγονται άραγε τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων;


Είχαμε ακόμα ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο όπως μελετήσει πολύ πιο σοβαρά και το θέμα της αναγκαιότητας ενός τέτοιου δρόμου, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι η καταπληκτική πλειοψηφία των επιβατών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Πάφου είναι τουρίστες οι οποίοι διακινούνται με λεωφορεία από και προς τα ξενοδοχεία τους, κάτι που δεν προκαλεί σοβαρή ταλαιπωρία στη διακίνηση.


Είναι άραγε ο δρόμος αυτός τόσο σημαντικός για την πόλη; Θα συμβάλει άραγε έστω και κατά τι, στην ανάπτυξη της πόλης; Θα μπορούσε ίσως να μελετηθεί το ενδεχόμενο το μεγάλο κονδύλι που απαιτείται για την κατασκευή αυτού του δρόμου νια διατεθεί για άλλα σημαντικά, αναπτυξιακά έργα στην Πάφο. Εν κατακλείδι, το ερώτημα είναι κατά πόσο, με την κατασκευή ενός δρόμου, θα ενισχυθεί η τουριστική ανάπτυξη του νησιού!


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας αναμένει από το κράτος πειστικές απαντήσεις και συνάμα, καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Πάφου σε εγρήγορση με στόχο να σταθούμε εμπόδιο στη μαζική κατοστροφή των δεντρων, κάτι που μπορεί να αποτραπεί με λίγη καλή θέληση.


Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου
Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας