Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Χώρους στάθμευσης προωθεί η Πάφος για επίλυση του κυκλοφοριακού

Παρά την οικονομική στενότητα που συνεπάγεται η συνεχιζόμενη κρίση, μικρά έργα στην Πάφο θα προωθηθούν για τη διευκόλυνση των δημοτών και επισκεπτών της πόλης. Σε αυτά τα πλαίσια, η δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τον προγραμματισμό για την υλοποίηση έργων «χαμηλού βεληνεκούς», όπως η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης.


Σε αυτά τα πλαίσια, ο Δήμος Πάφου θα προωθήσει την κατασκευή δύο νέων μικρών χώρων στάθμευσης. Το ένα αφορά σε τεμάχιο που παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Συνεργατικό Ταμιευτηρίο Πάφου επί της λεωφόρου Ελλάδος, ενώ το δεύτερο αποτελεί ιδιωτικό τεμάχιο για το οποίο ο Δήμος απέρριψε αίτημα του ιδιοκτήτη για λειτουργία ανθοπωλείου-φυτωρίου ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος στάθμευσης. Μιλώντας στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης, ο οποίος ενέγραψε σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επεσήμανε ότι θεωρεί τη δημιουργία των χώρων στάθμευσης στα διαθέσιμα τεμάχια γης, ως φλέγον για την πόλη και κυρίως το κέντρο της.


«Εκτιμώ πως η δημιουργία χώρου στάθμευσης», ανέφερε ο κ. Σαββίδης, «είναι θέμα που μπορεί να προωθηθεί άμεσα και χωρίς αξιόλογο οικονομικό κόστος για τη δημοτική Αρχή. Ειδικότερα, η δημιουργία του χώρου στάθμευσης επί της λεωφόρου Ελλάδος, σε ένα από τα πλέον εμπορικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης μας, είναι ενέργεια που πρέπει να προωθηθεί άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου