Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Στον αέρα πλέον τα φωτοβολταϊκά του Φάρου στην Κάτω Πάφο

Η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών απέρριψε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ», την κατακύρωση του Δήμου Πάφου προς συγκεκεριμένο προσφοροδότη για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στον πεζόδρομο του Φάρου στην Κάτω Πάφο.


Η απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής εκδόθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με αυτήν η αρχική απόφαση του Δήμου να κατακυρώσει το έργο στον δεύτερο ακριβότερο προσφοροδότη ακυρώνεται.


Πρόκειται για απόφαση κομβικής σημασίας, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες, δεδομένου ότι πρόκειται για μια δαπάνη της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ, που ήδη θεωρήθηκε από πολλές πλευρές ως απίστευτα υψηλή για το μέγεθος του έργου. Επιπρόσθετα, στο διάστημα που μεσολάβησε από την προσφυγή της εταιρείας που υπέβαλε χαμηλότερη προσφορά, μεσολάβησε η εμπλοκή υπηρεσιών του «Νατούρα» και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος που έθεσαν θέμα σοβαρών παρατυπιών σε προστατευόμενη περιοχή.


Μετά την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πάφου μελετά τα δεδομένα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προκειμένου να εισηγηθεί τον τρόπο περαιτέρω χειρισμού της υπόθεσης από πλευράς δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου