Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Σχολεία αρχιτεκτονικά στολίδια στην Πάφο

Ασυνήθιστη, αλλά ευχάριστη έκπληξη, αποτελεί το γεγονός ότι οι εργασίες για την ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στην περιοχή της Γιουνιβέρσαλ ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους και το κτήριο χθες παραδόθηκε στο υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο δημοτικό σχολείο στην Πάφο και παγκύπρια, όπως είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο υπουργός Παιδείας κατά την επιθεώρηση των εργασιών.


Τότε είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι το εκπαιδευτήριο θα ολοκληρωνόταν μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όμως ελάχιστοι τις έλαβαν τοις μετρητοίς. Το σχολείο τότε ήταν ένα απέραντο εργοτάξιο και η προτεραιότητα που είχε τεθεί ήταν να ολοκληρωθούν τουλάχιστον οι αίθουσες για να γίνονται μαθήματα.


Ωστόσο, χάρη στον καλό συντονισμό μεταξύ Τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, του εργολάβου και των μηχανικών του έργου, το κτήριο ολοκληρώθηκε και μάλιστα χθες παραδόθηκε. Ο διευθυντής των Τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Παττίχης, φανερά ικανοποιημένος δήλωσε πως στόχος που είχε τεθεί για ολοκλήρωση των εργασιών στο 13ο Δημοτικό Σχολείο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς επιτεύχθηκε.


Ο εργολάβος, πρόσθεσε, θα είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του υπουργείου και της σχολικής εφορίας για οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν. Η συνολική δαπάνη για το σχολείο ξεπέρασε τα 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα μισά δαπανήθηκαν για την αγορά της γης. Από τη νέα σχολική χρονιά στο νέο δημοτικό σχολείο θα φοιτούν μόνον 62 μαθητές σε 5 τμήματα και άλλα 52 παιδιά στο νηπιαγωγείο.


Ευχάριστη έκπληξη
Με την παράδοση και του 13ου Δημοτικού Σχολείου, η Πάφος μπορεί να υπερηφανεύεται πως διαθέτει ίσως τις πιο σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις παγκύπρια. Σύμφωνα με τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, στις υπόλοιπες περιοχές της επαρχίας συνεχίζονται οι εργασίες για την ανακαίνιση στο νηπιαγωγείο Τίμης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο 2 εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Επίσης, εκτελούνται έργα επέκτασης στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολειό Χλώρακας, Πέγειας, σε Αγία Μαρίνα και Πόλη Χρυσοχούς. Προγραμματίζεται, ακόμη, η επέκταση του Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου καθώς και της τεχνικής σχολής Πάφου. Στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι η ανακατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Μουτάλλου και η ανέγερση πρόσθετων αιθουσών σε υφιστάμενα νηπιαγωγεία, για να καλύψουν μελλοντικές ανάγκες επέκτασης της προδημοτικής εκπαίδευσης. Σχεδιάζεται επίσης η ανέγερση δύο νέων δημοτικών σχολείων για τις κοινότητες του Ακάμα και του Ασπρόκρεμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου